Thursday, May 22, 2014

Azi primele 5 locuri abandonate in lume.

Un articol pentru cei pasionati de extrem. Daca de la vacanta va doriti sa vedeti locuri mai putin comerciale, mai putin populate sau chiar deloc frecventate de turisti am o lista de 10 asemenea recomandari pentru voi.
Azi primele 5 locuri abandonate in lume.
Nu va pot spune si cum sa ajungeti acolo dar daca va dorit sa o faceti ei bine lasati un comentariu pentru ca vin si eu :).
  • Namibia – Kolmanskop
Povestea: minerii germani au venit in zona pentru a sapa dupa diamante. Dupa sfarsitul primului Razboi Mondial locuitorii au plecat unul cate unul iar orasul este parasit complet din 1954.
Turistii care totusi isi fac putin curaj trebuie sa mearga prin nisip pana la genunchi iar unele cladiri au tot primul etaj “inundat”.
01kolmannskuppe 
kolmannskuppe_02
Sursa foto – wikipedia
Numarul 2 pe lista mea si orasul unde as vrea sa merg, sa stau cu cortul in acest loc minunat si probabil infricosator noaptea:
  • Craco – Italia
Haideti sa va arat prima data cum arata apoi va spun si povestea :).
Cracoevacuata
Este un fost oras medieval din Italia. A fost un oras grecesc si avea in jur de 1500 de locuitori. Din pacate din cauza cutremurelor dese din zone structurile au avut foarte mult de suferit. Orasul este complet parasit din 1963 si aici au fost filmate cateva filme celebre: Saving GraceQuantum of Solace si The Passion of the Christ.
Un loc minunat care are si un site oficial.
Craco0001Craco0002Sursa foto: wikipedia
Numarul 3 si probabil una dintre cele mai mari dezamagiri pentru mine. Nu pentru ca nu merita locul in sine ci pentru ca am fost acolo, atat de aproape! Nu am stiut atunci de el, acum nici nu are rost sa ma gandesc la asta pana cand nu voi merge iar prin zona :).
  • Districtul Sanzhi, New Taipei, Taiwan 
Districtul Sanzhi, New Taipei, Taiwan
Povestea locului: se dorea un fel de ansamblu rezidential cu diverse case construite in moduri cat mai futuristice. Din pacate investitorii au ramas fara fonduri iar proiectul in sine a murit. Motivele pentru care se presupune ca a murit proiectul sunt insa interesante. De la faptul ca sub ar parea ca exista un fost cimitir pana la diverse accidente misterioase care s-au intamplat muncitorilor in timpul constructiilor.
Sursa foto: wikipedia
  • Insula Kilda – Scotia
Dupa Primul Razboi Mondial populatia acestei mici insule a scazut – pot spune dramatic – de la 73 de locuitori la 37. In 1930 locuitorii au cerut sa fie mutati in alta parte.
st-kildans inselsoay
Va puteti imagina viata pe o insula cu doar 37 de locuitori?
Sursa foto: Wikipedia
Skarvanes – Insulele Feroe
Probabil cel mai “normal” oras din lista de pana acum. Se pare ca locul este parasit deoarece ultimul locuitor a decedat in anul 2000. Aparent din link in link am descoperit ca totusi sunt patru persoane care locuiesc undeva in vale. Chiar daca sunt, chiar daca nu sunt locuitori ai orasului, cred ca putem arunca un ochi pe acolo :). Daca stiti orase din Romania intr-o situatie asemanatoare haideti sa le adaugam la lista. Poate asa facem si ceva turism :).
IMG_3145800px-Skarvanes,_Faroe_IslandsIMG_3140Sursa foto: wikipedia

No comments:

Post a Comment